Seo Services

Maalesef Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası ve Çözümü

Merhabalar, Google Play Hizmetleri durduruldu veya buna benzer bir hata alıyorsanız büyük ihtimalle internet üzerinde araştırma yaparken bu yazıya denk geleceksiniz. Bu hata Android cihazlarda herhangi bir nedenden meydana gelebileceği gibi bazı belirgin sorunlardan da meydana gelebiliyor.
Bu hatayı gidermek için toplamda 5 farklı yol var. Bunları sırayla deneyin aralarında mutlaka sizin sorununuzu çözen bir tanesi olacaktır. Eğer bunlar dışında farklı bir yöntemle sorununuzu çözüp diğer kullanıcılara yardımcı olmak istiyorsanız bize yorum kısmından ulaşınız. Bu hatanın ekran görüntüsü genelde şu şekilde olmaktadır;
Bu hatanın çözümlerine bakalım;

Çözüm Yolu 1

İşlemi hangi cihazdan yapacaksanız Ayarlar bölümüne girin ardından sırasıyla UygulamalarDepolama ve Önbelleği Temizle kısmını tıklayın ve silin. Bu şekilde bu hatayı almaktan kurtulabilirsiniz. Aşağıda resimli bir şekilde görüntüleyebilir ve takip edebilirsiniz.
google play durduruldu hatası, google play durdu, google hizmetleri durduruldu çözümü
Eğer bu çözüm yeterli olmadıysa lütfen ikinci seçeneğe geçin.

Çözüm Yolu 2

Size vereceğimiz şu linkle programı indirin ve kurun. Bu link Google Play Store’da ücretlidir. İnternet üzerinden araştırarak ücretsiz sürümünü bulabilirsiniz. Bu programı kurmak için cihazınızda bilinmeyen kaynaklara izin vermeniz gerekiyor.
Şu şekilde yapalım; Ayarlar bölümüne girin. Güvenlik ardından Bilinmeyen Kaynaklar bölümüne girin ve izin verin. Programı kurun, açtığınızda aşağıdaki gibi bir seçenek çıkacaktır. App Manager‘a tıklayın ardından Google Play’i bulun ve üzerine tıklayarak sırasıyla; Advanced sonra Fix permission seçeneğine tıklayın.
google play durduruldu hatası, google play durdu, google hizmetleri durduruldu çözümü
Bu şekilde çözüm bulamazsınız 3.seçeneği deneyebilirsiniz.

Çözüm Yolu 3

Bilgisayara otomatik olarak indirilen, rom veya root atılmış olan cihazlardaki Play Store bazen hatalı yüklenebiliyor. Cihazınızda bulunan Play Store’u komple kaldırın. Ardından bu linkten indireceğiniz Play Store’u cihazınıza kurun.

Çözüm Yolu 4

Cihazınızdan Ayarlar bölümüne tıklayın ardından uygulama veya uygulama yöneticisi yazan bir yer çıkacaktır. Burada çıkan Tümü seçeneğini seçin.
Açılan pencerede Google Play Hizmetleri bulun ve üzerine tıklayın. Açılan bölümde güncellemeleri kaldır seçeneğine tıklayın ve Play Store’u tekrar deneyin.

Çözüm Yolu 5

Üzülerek söylüyoruz ki eğer üstte yer alan 4 madde işe yaramadıysa cihazınızı sıfırlamanız gerekebilir.
Cihazınızda Ayarlar bölümüne tıklayın, Kişisel sekmesinin altında Yedekle ve Sıfırla butonuna tıklayarak cihazınızı sıfırlayın.
Maalesef Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası ve Çözümü Maalesef Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası ve Çözümü Reviewed by Unknown on 2/05/2018 12:11:00 ÖÖ Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.