Seo Services

Whatcrypt Ile Whatsapp Mesajlarını Okuma

Whatcrypt Nedir ve nasıl kullanılır son günlerin en çok merak edilen ve araştırılan konularından biri. Bizde sizler için bu konuyu araştırdık ve ne işe yarar, başkasının whatsapp mesajlarını okuma yapılabilirmi bu sorunun cevabını aradık.
Günümüzde mesajlaşma yerini alan whatsapp uygulamasını artık herkes kullanıyor. Peki whatsapp konuşmalarınızı sildiğinizde konuşmaların aslında hala telefonunuzda saklandığını ve erişilebilir olduğunu bileniniz varmı? Şuan whatsapp kullananların eminimki %99 u böyle bir işlemden haberi yok. Eğer sizde sildiğiniz whatsapp konuşmalarınızı geri getirmek istiyorsanız Whatcrypt Nedir bunu öğrenmenin vakti gelmiştir.

Whatcrypt Nasıl Kullanılır

Öncelikle bu uygulamanın tam olarak ne iş yaptığını açıklayalım. Telefonunuzda yüklü olan whatsapp, sizin tüm konuşmalarınızı şifreli olarak yine telefonunuz içinde saklar. (konuşmaları silseniz dahi bu şifreli dosya silinmez) Bu şifreli dosya /device/misc/whatsapp/backup klasörü içerisinde .crypt uzantılı olarak yer alır ve bu dosyanın şifresini çözdüğünüz anda ise o güne kadarki tüm whatsapp konuşmalarını görebilirsiniz.
Aslında bu açıklama başkasının whatsapp mesajlarını nasıl okuyabilirim sorusunun da cevabı. Örneğin kız arkadaşınızın telefonundan bu dosyayı bulup mail olarak kendinize gönderirseniz istediğiniz an bu dosyayı deşifre edip tüm yazışmalara ulaşabilirsiniz.
Ilk olarak /device/misc/whatsapp/backup klasöründen .crypt uzantılı dosyayı aldığınızı varsayarak anlatıma devam ediyorum. (eğer mesajları telefondan okuyacaksanız bu dosya telefonunuza indirin, bilgisayardan okuyacaksanız ise mail adresinize gönderin)
Whatcrypt Ile Mesaj Okuma
Mesajları Telefondan Okumak Isteyenler Için :
  • Buraya Tıklayarak adresine gidin.
  • En alt bölümde yer alan Install WhatCrypt for Android bölümüne tıklayın ve şifre çözücüyü telefonunuza indirin.
  • Uygulamayı açtıktan sonra karşınıza gelen seçeneklerden “Export Whatsapp Database” kısmına tıklayın.
  • Bu kısımda size Account : whatsapp için kullanılan gmail adresini soracaktır, yani googleplay’e kaydolurken zorunlu olan gmail adresini. Bunu da googlepla store a girip hesabım kısmından kolayca öğrenebilirsiniz.
  • Main Db kısmına da bulduğunuz crypt  uzantılı şifrelenmiş konuşma dosyasını yüklüyorsunuz.
  • Diğer bölümlere dokunmadan “Process/Download Zip” bölümüne tıklayın ve konuşmalar artık telefonunuzda.
  • Konuşma dosyaları zip halinde indirildiği için birde winrar tarzı uygulamaya ihtiyacınız var. Bunun için googleplay’e girip winrar yazabilirsiniz böylece winrar alternatifi bir uygulama indirip konuşmaların olduğu html dosyasına kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Telefonlar için işlemler bu kadar.
Mesajları Bilgisayardan Okumak Isteyenler Için : (Önerimizdir)
Whatcrypt ile whatsapp mesajlarını bilgisayardan okumak daha kolay olduğu için önerdiğimiz yöntemdir.
  • Öncelikle konuşmaların şifreli dosyasını yani crypt dosyasını bilgisayarınıza aldığınızdan ve whatsapp’ı kullanan telefonun googleplay mail adresini bildiğinizden emin olun.
  • Sonrasında Buraya Tıklayarak ğadresine girip yaparak “Export WhatsApp Database” bölümüne tıklayın.
  • Account: bölümüne whatsapp ın sahibi olan telefonun gmail adresini yazın.
  • Main DB: bölümüne ise bilgisayarınıza indirdiğiniz crypt uzantılı şifrelenmiş konuşma dosyasını yükleyin.
  • Diğer bölümleri aynı şekilde bırakıp Process/Download a tıklayın ve mesajların şifresi çözülmüş halde bilgisayarınıza inmesini sağlayın.
  • Bilgisayarınıza inen zip dosyasını açın ve html dosyasına tıklayın ve karşınızda o güne kadarki tüm whatsapp yazışmaları.
Yazımızda Whatcrypt Nedir bunu açıklamış olduk, işlemler bu kadar basit. Son olarak, eğer bu yöntemle birilerinin sizin mesajlarına erişmesini istemiyorsanız bu şifreli dosyanızı ara ara silmenizi öneririz.
Aynı yöntemi ios telefonlarda uygulamak için ise bir dosya yönetici uygulamaya ihtiyacınız var. Appstore’a girip dosya yönetici yazıp çıkan uygulamaları deneyebilir ve şifreli dosyaya ulaşmaya çalışabilirsiniz. Eğer dosyaya ulaşabilirseniz işlemin geri kalan kısmı zaten yazımızda gördüğünüz gibi aynıdır.
Takıldığınız bir yer olursa yorum olarak yazmayı unutmayın 
saygılarımızla tecnohanem.blogspot.com.tr
Whatcrypt Ile Whatsapp Mesajlarını Okuma Whatcrypt Ile Whatsapp Mesajlarını Okuma Reviewed by Unknown on 3/25/2018 11:49:00 ÖÖ Rating: 5

3 yorum:

  1. Teşekkür ederim işimi gördü

    YanıtlaSil
  2. We have scanned the file header of your encrypted database and have determined that we do not have a matching crypt key. You MUST upload your crypt key BEFORE we can perform any database decryptions.

    If you have a rooted Android device then please obtain the crypt key from: /data/data/com.whatsapp/files/key.

    If your Android device is not rooted then please download our Crypt Key Extractor.

    diye bir hata alıyorum. programı indirdim ancak nasıl kullacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.