Seo Services

Gmail Hesabı nasıl yedeklenir?



Telefonunuzda yer alan WhatsApp mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızın düzenli olarak yedeklenmesi dosya kaybı yaşadığınızda sizi mağdur etmez. Bu durum maillerinizde de geçerlidir. Size gelmiş olan maillerin ve mail hesabınızın yedeklenmesi içerisinde bulunan maillerin ve gelen fotoğrafların kaybolmaması için gereklidir.

Google’dan gelen açıklamaya göre her gün binlerce gmail hesabının kötü niyetli kişiler tarafından çalındığını biliyoruz bu yüzden yedeklemenin sizin ne kadar önemli olduğunu daha iyi açıklıyor.

Eğer sürekli gmail kullanıyorsanız belli periyotlarla hesabınızı yedeklemelisiniz. Eğer siz de gmailinizde sorun yaşayacağınıza inanıyorsanız gmail hesabı nasıl yedeklenir ile ilgili aşağıdaki açıklamaları dikkatli okuyun.

Takeout kullanarak Gmail yedekleme

Google Takeout ile gmail hesabınızı yedekleyebileceğiniz gibi bütün Google servislerinin yedeğini de alabilirsiniz.

Google Takeout’a giriş yapın. Karşınıza bir liste gelecektir, burada işaretli seçenekler arasında yedeklemek istediğiniz Google servislerini seçin. Başka servislerin yedeklerini almak istemiyorsanız karşısındaki tikleri kaldırabilirsiniz. Sürekli yedek alarak hesabınızı güvende tutabilirsiniz.

Gmail ayarlarını kullanarak yedekleme

Gmail hesabınıza giriş yapın ve bir kaç adımla hesabınızın yedeğini nasıl alabilirsiniz detaylı bakalım. Giriş yaptıktan sonra “Ayarlar” sekmesine tıklayın. Üstte bulunan sekmelerde “Yönlendirme ve POP-IMAP” seçeneğine tıklayın. Açılan yerde Tüm postalar için POP’u etkinleştir (daha önce indirilmiş olan postaları da dahil et) seçeneğine tıklayın.

Altta yer alan “Seçenekleri Kaydet” seçeneğine tıklayın. Bu işlemden sonra belli aralıklarla yedekler için giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Yorumlariniz bizim için önemli görüş/önerilerinizi belirterek daha kaliteli içerik oluşturmamıza yardımcı olabilirsiniz
Gmail Hesabı nasıl yedeklenir? Gmail Hesabı nasıl yedeklenir? Reviewed by Unknown on 2/04/2018 11:38:00 ÖS Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.